Kingspan Tek

Sinds 2018 is Bloemen Bouw bouwpartner van Kingspan TEK. Ondertussen hebben we vele woningen en casco's gebouwd met het TEK systeem. Samen met onze prefab houtskeletbouw kunnen we in zeer korte tijd een kwalitatief hoge woning prefabriceren en realiseren. Op onze werkzaamheden pagina vindt u een greep uit onze projecten.

Kingspan TEK

Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een ruwbouw casco dat bestaat uit SIP-panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Dit betekent dat SIPS isolatie en drager in één combineert. Bij traditionele bouw of houtskeletbouw wordt dit opgebouwd uit meerdere losse materialen die tezamen het skelet vormen.

Door de volvlakse verbinding van het binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern (de zogenoemde sandwich) gaan de verschillende materialen in eigenschappen met elkaar samenwerken en versterken ze elkaar. Er ontstaat een dun, licht maar ook energiezuinig en zeer sterk skelet van een woning.

Vanwege het prefab bouwen met Kingspan TEK is het aantal ritten naar de bouw lager dan bij een traditionele bouw. Dit kan een groot voordeel zijn in een stikstof kritiek gebied. Daarnaast is Kingspan DUBO gekeurd en daarmee een zeer duurzaam bouwmateriaal. 

Voor meer specifieke informatie kunt u kijken op de Kingspan TEK webpagina.

Wat kunnen wij voor u doen?

Particulier

Bloemen Bouw is naast bouwpartner van Kingspan TEK ook een traditioneel bouwbedrijf. Wij kunnen daarom niet alleen een casco maar ook volledige woningen of ander vastgoed voor u realiseren, eventueel zelfs inclusief het volledige vergunningtraject. Dat betekend niet dat wij alles moeten doen, de klant staat bij ons centraal. Gaat u zelf bouwen en wilt u alleen een casco of bent u op zoek naar een turn-key oplossing? Wij zijn uw partner in de realisatie van uw wensen.

Bent u op zoek naar een meer standaard maar toch zeker een unieke oplossing dan kunt u bij ons samenwerkingsverband NOVUM WONINGEN terecht. Met een NOVUM woning woont u dankzij de volledig aanpasbare aard van het ontwerp niet standaard maar standaard uniek!

Aannemers

Ook voor andere aannemers en bouwers staan wij klaar. Kingspan TEK verkoopt haar producten alleen via zogenaamde bouwpartners, verlangt uw klant daarom een TEK casco of TEK gevelvulling? Neem contact met ons op. Met onze ervaring in TEK en houtbouw zijn wij in staat om u desgewenst een (technisch) advies uit te brengen over uw plannen. 

Ontwikkelaars

Een ontwikkeling klein of groot moet rendement opleveren. Door Bloemen Bouw als volwaardige bouwpartner vroeg in het traject te betrekken kunnen wij u adviseren op het gebied van traditionele en TEK bouw. Door de combinatie van het bouwen van traditionele beuken met kalkzandsteen en betonvloeren en het prefabriceren van gevel-vullende elementen met TEK en eventueel houtskeletbouw kunnen wij een hoge bouwsnelheid genereren wat zorgt voor minder renteverlies. Daarnaast staat deze kwalitatief hoge bouwmethode voor een goed eindproduct en investering. 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Advisering omtrent Kingspan TEK, traditionele bouw en houtskeletbouw of uiteraard een combinatie van de verschillende methodieken.
  • De realisatie van Kingspan TEK casco's en de afbouw van deze casco's.
  • Houten systeemvloeren voor zowel begane grond als verdieping.
  • Houtskeletbouw binnen en buitenwanden.
  • De combinatie van Kingspan TEK en traditionele bouw.
  • Levering en plaatsing van TEK delen of onderdelen voor professionele partijen.

Online offerte aanvragen